dinsdag 19 oktober 2010

Tijd teveel en een T-shirt

Nu dacht Paulien toch echt dat ik vast geen zin had om een T-shirt te pimpen omdat ik nog steeds een beknelde elleboogzenuw heb en een mitellading heb. En dus sloeg ze me zomaar over toen ze er tien ging uitdelen. Gelukkig was ik net op tijd en na een middag verven en tekenen, beetje naaien en (toen dat niet lukte) een rol schilderstape, een lollige fotoshoot met buuv in de achtertuin en wat photoshoppen was dit het resultaat. Een T-shirttas! Voor aan m'n goeie arm.

Ik heb nog steeds geen idee wat nu ook alweer de bedoeling was van het project, maar leuk was het wel. Ecoline op natte stof is echt mooi. Erop tekenen met merkstift achteraf ook. En over vijf jaar (als Paulien een beroemde mode-ontwerpster is en haar eigen winkels heeft over de hele wereld) is het toch best stoer om te vertellen dat ik in de voordagen van haar carrière ooit nog eens een tas voor haar heb gemaakt. Hm... toch maar even een printje maken van deze post als bewijs...

zaterdag 16 oktober 2010

De wereld een beetje verbeteren deel 2

Ben en Jerry (van de ijsjes) zijn onverbeterlijke wereldverbeteraars. Over de hele wereld zijn ze begonnen met de Givolution, een initiatief gebaseerd op het Pay-it-forward principe (yep, van de film). En daar ben ik natuurlijk helemaal lyrisch over!

Het werkt zo: hier ga je naar de site en kies je een cadeautje dat je graag wilt hebben. Vervolgens bied je zelf een ander cadeautje of dienst aan. Als de jouwe gekozen wordt door de aanbieder krijg je het cadeautje en komt de jouwe op de site. Afwachten maar wie er reageert en dan kies je zelf aan wie je jouw cadeautje geeft. En zo ontvangen mensen over de hele wereld zomaar cadeautjes van elkaar en geven ze iets moois door.

Kijk, en daar krijg ik een warm gevoel van. Goedheid zal de wereld veroveren!

vrijdag 15 oktober 2010

Heeft m'n moeder alweer gelijk...

'Amerikanen zijn geschift', zegt mijn moeder altijd. Als ik de Halloweenverkleedcollectie van Target (de Amerikaanse HEMA) bekijk kan ik alleen maar zeggen: ja mam, je hebt wéér gelijk.

Okee, toegegeven: het eerste kwartier lag ik helemaal in een deuk. En ik denk dat zoonlief het best leuk zou vinden als we een Supermanpak voor Martha de poes bestellen. Maar een beetje zielig blijft het wel.

(Aan de andere kant: als we haar zo meenemen levert het op 11 november vast veel extra snoep op!)

zondag 10 oktober 2010

Je favorieten bij elkaar met Symbaloo

Zeker nu zoonlief ook gebruik maakt van mijn laptop blijkt mijn internetstartpagina van Symbaloo heel handig. Hier kun je je eigen startpagina samenstellen met kant-en-klare buttons, maar je kunt ook je eigen blokjes maken. Dankzij de kleur en het plaatje weet soomlief met 1 klik het filmpje van de Dungans te vinden of het spelletje van Ben10 op Cartoon Network. En ik - chaoot die ik ben - heb blokjes van de mail en de bank zodat ik nooit vergeet om die even te checken als ik toch online ben.

Ook handig is de RSS-feed in het midden, als je op het blokje van Nu.nl klikt staan daar de headlines zonder dat er direct een andere pagina geopend wordt. Bovendien kun je, dankzij je inloggegevens, op elke computer je eigen startpagina openen. En met de verschillende tabbladen kun je zoveel blokjes toevoegen als je wilt. Oh en het is natuurlijk gratis ;).

woensdag 6 oktober 2010

Kastanjes kastanjes kastanjes...

Bij ons om de hoek staat een grote kastanjeboom. Daar lopen we wel twee of drie keer per dag naar toe om te oogsten, gewapend met een grote supermarkttas. Bij de laatste telling kwamen we op iets meer dan 400, en dat was nog vóór het weekend. Inmiddels staan dan ook overal schalen vol kastanjes, kijkdozen met kastanjes, poppetjes van kastanjes en - na een creatieve opwelling van mij - deze kastanjerups. Met een spijker kun je makkelijk gaatjes prikken en hier coctailprikkers insteken.

Waar zoonlief geen zin in heeft jammer genoeg zijn de spinnewebben van wol met in het midden een kastanje. Zooooo jaren 80 en lekker retro. Hier staan ze ook, samen met nog wat andere herfstknutselideeën.

En voor de moeders die zelf lekker willen frutselen staan er op deze site verschillende leuke ideeën voor herfststukken met kastanjes. Goed idee: de kastanjes afnemen met een billendoekje voor extra glans.